GoldSalmonCup 2022 päätökseen.

Perjantaina 8.7 uisteltiin Kokkolan Laitehuolto uistelu. Iltakisana uisteltu taimen kilpailu oli cupin viides osakilpailu. Kokkolan Laitehuolto on ollut sponsoroimassa kisaa jo 10 vuotta. 10 vuotisen taipaleen kunniaksi Ari oli laittanut palkintopöydän koreaksi. Palkintopöydältä löytyi Lowrancen elektoriikkaa ja okuman keloja ja vapoja. Ennen kisaa jaettiin myös joka veneeseen setti Arin valmistamia puntteja. Hyvät palkinnot eivät kuitenkaan houkutelleet uistelijoita kisaan. Kisaan ilmoittaneita oli vain 13 venekuntaa jotka lähtivät uistelemaan aika napakkaan luoteis tuuleen. Kalat olivat tiukassa eikä puntarille saatu yhtäkään taimenta. Rannassa pidettiin kuitenkin arpajaiset ja alettiin keskittymään seuraavan päivän koitokseen. Iso kiitos vielä Kokkolan Laitehuollon Ari Salolle pitkään jatkuneesta yhteistyöstä.

Lauantaina 9.7 uisteltiin Akku-Teho Marine uistelu joka oli samalla cupin päätös kilpailu. Tuuli oli laantunut perjantaisesta ja kisa päästiin starttaamaan lähes peili tyynessä meressä. Venekuntia oli vielä vähemmän entä perjantaina, vain 10 ilmoittanutta venekuntaa. Edes säässä tapahtunut muutos ei saanut taimenia aktivoitua ja puntarilla jouduttiin taas toteamaan ettei yksikään venekunta saanut kalaa puntarille. Nopean punnitustilaisuuden jälkeen siirryttiin syömään ravintola Wanhaan Wellamoon. Ruokailun jälkeen pidettiin isot arpajaiset jossa jokainen vene sai palkinnon. Arvonnassa jaettiin: Iso Igloon boksi, 2kpl navionicsin karttakortteja, aurinkolasi setti, 2kpl köysisettejä ja 3kpl raymarinen yllätyspusseja.

GoldSalmonCup historian ensimmäistä kertaa ei kukaan onnistunut saamaan taimenkisoista pisteitä joten cupin mestaruus ratkesi lohikilpailuista saaduilla pisteillä. Lohikilpailuista oli vain neljällä venekunnalla pisteitä joista kolme jälkimmäistä oli tasapisteissä. Tasapisteissä joudutaan turvautumaan saalispisteisiin joilla ratkotaan ero kilpailijoiden välillä. Onnea cupissa pärjänneille ja toivotaan, että Gold Salmon Cup 2022 jää historiankirjoihin vähä kalaisempana cuppina ja ensi vuonna nähdään taas enemmän kalaa puntarilla.

Gold Salmon Cup 2022 tulokset:

  1. Ville Rissanen & Petteri Hassinen 77p.
  2. Juha Hassel, Mika Rautiainen & Jukka Hassel 40p. 16130 saalispistettä.
  3. Jussi Keski-Vinkka & Jukka Keski-Vinkka 40p. 13090 saalispistettä.
  4. Jarrko Helkomaa & Eetu Heikkinen 40p. 8010 saalispistettä.

Kokkolan Vetouistelijat kiittää sponsoreita, yhteistyökumppaneita ja uistelijoita jotka olivat mukana mahdollistamassa Gold Salmon Cup2022 järjestämisessä. Nähdään vesillä :)