GoldSalmonCup 2022 päätökseen.

Perjantaina 8.7 uisteltiin Kokkolan Laitehuolto uistelu. Iltakisana uisteltu taimen kilpailu oli cupin viides osakilpailu. Kokkolan Laitehuolto on ollut sponsoroimassa kisaa jo 10 vuotta. 10 vuotisen taipaleen kunniaksi Ari oli laittanut palkintopöydän koreaksi. Palkintopöydältä löytyi Lowrancen elektoriikkaa ja okuman keloja ja vapoja. Ennen kisaa jaettiin myös joka veneeseen setti Arin valmistamia puntteja. Hyvät palkinnot eivät kuitenkaan houkutelleet uistelijoita kisaan. Kisaan ilmoittaneita oli vain 13 venekuntaa jotka lähtivät uistelemaan aika napakkaan luoteis tuuleen. Kalat olivat tiukassa eikä puntarille saatu yhtäkään taimenta. Rannassa pidettiin kuitenkin arpajaiset ja alettiin keskittymään seuraavan päivän koitokseen. Iso kiitos vielä Kokkolan Laitehuollon Ari Salolle pitkään jatkuneesta yhteistyöstä.

Lauantaina 9.7 uisteltiin Akku-Teho Marine uistelu joka oli samalla cupin päätös kilpailu. Tuuli oli laantunut perjantaisesta ja kisa päästiin starttaamaan lähes peili tyynessä meressä. Venekuntia oli vielä vähemmän entä perjantaina, vain 10 ilmoittanutta venekuntaa. Edes säässä tapahtunut muutos ei saanut taimenia aktivoitua ja puntarilla jouduttiin taas toteamaan ettei yksikään venekunta saanut kalaa puntarille. Nopean punnitustilaisuuden jälkeen siirryttiin syömään ravintola Wanhaan Wellamoon. Ruokailun jälkeen pidettiin isot arpajaiset jossa jokainen vene sai palkinnon. Arvonnassa jaettiin: Iso Igloon boksi, 2kpl navionicsin karttakortteja, aurinkolasi setti, 2kpl köysisettejä ja 3kpl raymarinen yllätyspusseja.

GoldSalmonCup historian ensimmäistä kertaa ei kukaan onnistunut saamaan taimenkisoista pisteitä joten cupin mestaruus ratkesi lohikilpailuista saaduilla pisteillä. Lohikilpailuista oli vain neljällä venekunnalla pisteitä joista kolme jälkimmäistä oli tasapisteissä. Tasapisteissä joudutaan turvautumaan saalispisteisiin joilla ratkotaan ero kilpailijoiden välillä. Onnea cupissa pärjänneille ja toivotaan, että Gold Salmon Cup 2022 jää historiankirjoihin vähä kalaisempana cuppina ja ensi vuonna nähdään taas enemmän kalaa puntarilla.

Gold Salmon Cup 2022 tulokset:

 1. Ville Rissanen & Petteri Hassinen 77p.
 2. Juha Hassel, Mika Rautiainen & Jukka Hassel 40p. 16130 saalispistettä.
 3. Jussi Keski-Vinkka & Jukka Keski-Vinkka 40p. 13090 saalispistettä.
 4. Jarrko Helkomaa & Eetu Heikkinen 40p. 8010 saalispistettä.

Kokkolan Vetouistelijat kiittää sponsoreita, yhteistyökumppaneita ja uistelijoita jotka olivat mukana mahdollistamassa Gold Salmon Cup2022 järjestämisessä. Nähdään vesillä :)

Raymarine-uistelu 11.-12.6.2022

 1. Juha Hassel & Jukka Hassel 7300g& 6830g.
 2. Ville Rissanen & Petteri Hassinen 11500g.

Raymarine-uistelu 2022 miteltiin 19 venekunnan voimin ja vain 2 venekuntaa onnistui saamaan kaloja puntarille asti. Liekö juuri lähiviikkojen heikkojen saalisraporttien vuoksi osallistujamäärä jäi odotettua alhaisemmaksi.

Lauantaina puntarille tuotiin yksi kala kun Ville Rissanen & Petteri Hassinen toivat komean 11500g painavan lohen punnitavaksi. Koska lohi oli lauantaina ainokainen niin se oli myös automaattisesti 10kg täsmäkala ja Rissasen venekunta pokkasi siitä hyvästä navionicsin karttakortin. Punnituksen jälkeen suurin osa uistelijoista siirtyi ravintola Wellamoon syömään ja puimaan päivän tapahtumia.

Sunnuntaina kipparikokouksessa päätettiin lyhentää kisaa tunnilla huonon tuuliennusteen vuoksi. Sääennusteet pitivätkin paikkansa ja kisa saatiin käytyä läpi hyvässä säässä ennen kuin illalla tuuli olisi yltynyt turhan kovaksi. Kaloja raportoitiin VHF:n kautta ahkeraan mutta valitettavasti suurin osa kaloista oli niin kutsuttuja talvikoita joita ei puntarille hyväksytä. Poikkeuksena oli Hasselin veljekset jotka raportoivat kisapäivän puolivälissä pyöreästä nousulohesta. Kisan loppusuoralla kuultiin vielä VHF:ssä veljesten riemukasta tuulettamista kun toinen pyöreä lohi oli veneessä.

Hasselit nousivat kahdella kalallaan Rissasen venekunnan ohitse ja kuittasivat voitosta Raymarine EV-150 autopilotin. Lisäksi Hasselit saivat sunnuntain kisasta täsmäkala palkinnoksi navionicsin karttakortin. Ville Rissasen venekunnan lauantaina pyydystämä lohi piti venekunnan kisassa toisena ja tästä palkinnoksi Raymarine Element 9HV & HV-100 all-in-one anturi sekä lightHouse-kartta.

Lohikisojen jälkeen vain neljä venekuntaa on onnistunut kerryttämään cupin pisteitä. Tämä tekee GoldSalmonCupin päätöskilpailuista extra herkullisen. Taimen uisteluissa on mahdollista voittaa koko cup vaikka ei vielä olisi pistetiliä avannutkaan. Taimen uistelut käydään perjantaina 8.7 (iltakisa) Kokkolan laitehuolto-uistelu ja lauantaina 9.7 Akku-Teho Marine- uistelu. Tervetuloa uistelemaan taimenta ja samalla ratkomaan GoldSalmon Cupin paremmuus järjestys.

GoldSalmonCup pistetilanne 4/6.

 1. Ville Rissanen 77p.
 2. Juha Hassel 40p.
 3. Jussi Keski-Vinkka 40p.
 4. Jarkko Helkomaa 40p.

Finnmaster lohikuninkuus 2022 tulokset:

 1. Jussi Keski-Vinkka , Jukka Keski-Vinkka & Jouni Korkia-Aho 12090g
 2. Ville Rissanen & Jukka Tiihonen 8425g
 3. Jarkko Helkomaa & Eetu Heikkinen 7010g

Kaksipäiväinen treffihenkinen kilpailu Tankarin majakkasaarella on saatu päätökseen ja kolme parasta löydetty. Ilmat ja puitteet olivat lohenuistelulle suotuisat mutta sekä lohia, että uistelijoita näkyi kisassa harmittavan vähän. 24 venettä starttasi lauantaina kovin odotuksin mutta kovin laihoin toteutuksin. Lauantaina vain Jarkko Helkomaan venekunta toi puntariin 7010g painoisen lohen. Tällä kalalla Helkomaan venekunta kuittasi täsmäkala palkintona navionicsin karttakortin ja täydet 40 cupin-pistettä. Lauantai ilta meni mukavasti lohikeittoa syöden, saunoen ja kalojen vähyyttä puntarilla ihmetellen. Sunnuntaina tuuli oli noussut lauantaisesta mutta pysyen kuitenkin hyvin uisteltavissa. Kaloja sunnuntaina saatiin kaksi kappaletta puntarille. Ville Rissasen venekunnan 8425g ja Jussi Keski-Vinkan 12090g painoinen lohi. Näin ollen Jussi Keski-Vinkan kala riitti koko viikonlopun voittoon ja venekunta kuittasi 3000€ polttoainelahjakortin ja sunnuntain voitosta 40 cupin pistettä. Ville Rissasen kala riitti toiselle sijalle ja venekunta kuittasi Raymarinen tutkan. Lisäksi venekunta oli sunnuntaina lähinnä 10kg täsmäkalaa ja tästä palkinnoksi navionicsin karttakortti. Rissasen venkunnalle sunnuntailta myös mukaan 37 cupin pistettä. Helkomaan lauantainen kala riiitti kolmannelle sijalle ja venekunta palkittiin raymarinen axiom7 plotterilla.

Gold Salmon Cup jatkuu tulevana viikonloppuna 11.-12.6.2022 Raymarinen uistelulla. Toivotaan, että lohia sekä uistelijoita näkyisi enemmän kisassa. Kilpailun aikataulut ja säännöt löytyvät kilpailut välilehdeltä. Nähdään kisoissa!

Gold Salmon Cup tilanne 2/6

 1. Jussi Keski-Vinkka 40p.
 2. Jarkko Helkomaa 40p.
 3. Ville Rissanen 37p.

Gold Salmon Cup 2021 lopputulokset

1Ari Hahtala154 pistettä  
2Juha Hassel136 pistettä  
3Jussi Keski-Vinkka96 pistettä  
4Hannu Löfbacka94 pistettä  
5Juha Rintala70 pistettä  
6Kalle Anias68 pistettä  
7Jouni Oinonen68 pistettä  
8Timo Ritanen64 pistettä  
9Petteri Salo62 pistettä  
10Pasi Leppälä56 pistettä  
11Harri salo56 pistettä  
12Mikko Kuotesaho55 pistettä  
13Jarno Leskelä51 pistettä  
14Janne Tiala49 pistettä  
15Hannu Kesonen40 pistettä  
16Joona Myllykoski40 pistettä  
17Sami Löytökorpi37 pistettä  
18Kai Ahlholm33 pistettä  
19Aki Mattila32 pistettä  
20Ville Rissanen32 pistettä  
21Juha Kalenius31 pistettä  
22Toni Kuusisto29 pistettä  
23Ari Salo28 pistettä  
24Juha Nissilä26 pistettä  
25Marko Minkkinen23 pistettä  

Ari Hahtala Gold Salmon Cupin voittoon

Gold Salmon Cupin kuudes ja viimeinen osakilpailu uisteltiin Kokkolassa lauantaina, kisaisäntänä toimi Akku-Teho Marine ja kilpailun startti-alueena oli Kokkolan venekerhon satama Potin rannassa. Kisan voitti Toni Sallisen kipparoima venekunta, jonka miehistönä olivat Mervi Martikainen ja Kari Illavuori ,1865g taimenella. Sallinen toimi Ari Hahtalan varakipparina ja näin ollen Hahtala vei 2021 vuoden Gold Salmon Cupin nimiinsä.

Viimeinen osakilpailu käytiin hyvin maltillisessa tuulessa, väliin sataenkin. Taimen oli ns. hukassa, koska vain yksi mitat täyttävä taimen tuotiin puntariin. Kisan päätteeksi Kokkolan Vetouistelijat tarjosi kisailijoille ruokaa ja samalla pidettiin cupin päätöstilaisuus.

Gold Salmon Cup 2021 koostui neljästä lohikisasta ja kahdesta taimenkisasta, yhteispisteisiin laskettiin jokaiselle venekunnalle viiden parhaan kisan tulokset. Cupin neljä parasta pääsee osallistumaan ensivuoden vetouistelun Suomenmestaruuskilpailuihin Paltamossa.

Gold Salmon Cupin lopputulokset kippareittain: (10 parasta)

1. Ari Hahtala 154p

2. Juha Hassel 136p

3. Jussi Keski-Vinkka 96p

4. Hannu Löfbacka 94p

5. Juha Rintala 70p

6. Kalle Anias 68p

7. Jouni Oinonen 68p

8. Timo Ritanen 64p

9. Petteri Salo 62p

10. Pasi Leppälä 56p

Raymarine Uistelun lopputulokset

Raymarine uistelu järjestettiin 19-20.6.2021 25:n venekunnan voimin. Tuuliolosuhteet vaihtelivat läpi viikonlopun, osa veneistä uisteli yhtäjaksoisesti koko kilpailuajan sekä osa venekunnista kävi tauolla kilpailun aikana Tankarin saarella tuulilukemien ollessa korkeimmillaan.

25h yhtäjaksoisen kilpailun voittivat Jouni Oinonen ja Rami Kautto yhteistuloksella 21285 pistettä.

Finnmaster Lohikuninkuus lopputulokset

Finnmaster Lohikuninkuus 2021 järjestettiin 5-6.6.2021. Meriolosuhteet kisojen pitämiselle olivat erittäin hyvät ja viikonlopun kaksi päiväiseen kilpailuun osallistui yhteensä 38 venekuntaa. Lauantaina saatiin kilpailla tyynellä kelillä tuulen ollessa noin 1-2ms ja sunnuntaina keli oli hiukan tuulisempi mutta maltillinen tuulennopeuden ollessa noin 5-6ms.

Lohikuninkuuden vei Ari Hahtalan venekunta, miehistönään Mervi Martikainen ja Toni Sallinen.

Chemline Finland / Kokkolan Teollisuuspinnoitus uistelun tulokset

Kokkolan Vetouistelijoiden järjestämä vetouistelun Gold Salmon Cup käynnistyi lauantaina ensimmäisellä lohiuistelulla, joka oli nimeltään Chemline Finland / Kokkolan Teollisuuspinnoitus Uistelu.

Kisaan starttasi 28 venekuntaa lohta pyytämään koleassa, mutta aurinkoisessa kelissä. Kisan suurimman lohen punnitukseen toivat Juha ja Heidi Rintala. Jättikaloja kisassa ei nähty, vaan sitäkin tasakokoisempia.

Tulokset : 1) Juha Rintalan venekunta 8,110 kg, 2) Petteri Salon venekunta 8,070 kg, 3) Juha Hasselin venekunta 7,820 kg, 4) Kai Ahlholmin venekunta 5,755 kg.

Gold Salmon Cup jatkuu ensi viikonloppuna 2-päiväisellä Finnmaster-lohikuninkuuskilpailuilla, joka on suunniteltu pidettävän Tankarin majakkasaaressa. Järjestäjät seuraavat koronarajoituksia, pitopaikka lyödään lukkoon tiistaina, vaihtoehtoina ovat Tankar tai Potinranta ensimmäisen kisan säännöillä.