Gold Salmon Cup 2024 osakilpailujen säännöt

1. Ilmoittautuminen: Suositellaan ennakkoilmoittautumista kilpailuihin. Ilmoittaudu ennakkoon 3 päivää ennen kilpailua, Kokkolan Vetouistelijat ry;n  tilille: FI90 5163 3740 0275 74 , maksuun maininta: kisan nimi, kipparin nimi ja puhelinnumero. Paikanpäällä ilmoittautuminen 20€ korotuksella. Mittalautakilpailuihin voi ilmoittautua koko kilpailun ajan.

2. Kipparikokous: Kipparikokous on jokaisessa kilpailussa 30 minuuttia ennen siirtymä ajan alkamista,ellei kisaohjelmassa muuta ole mainittu.

3. Kilpailuaika: Kilpailun virallinen aika ilmoitetaan kipparikokouksessa. Kilpailuajan päättyessä kilpailijan täytyy olla lähtöalueelle merkityn alueen sisäpuolella. Virallisen kilpailuajan päättymisen jälkeen saapuneiden veneiden saalista ei hyväksytä punnitukseen.

4. Kilpailualue: Kilpailualue tiedotetaan kipparikokouksessa.

5. Venekunta: Venekunnassa yksi nimetään kippariksi ja mahd. yksi varakippariksi. Cup-pisteitä saa vain kippari tai varakippari. Varakippari on nimettävä ensimmäisessä kilpailussa ja kippari vaihdosta on ilmoitettava kilpailun järjestäjälle. Venekunnassa saa olla myös muuta miehistöä.

6. Sarjat: Gold Salmon Cupissa on vain venekohtainen kilpailu.

7. Gold Salmon Cupin voittaminen: Kilpailu ratkaistaan pisteytettyjen tulosten perusteella. Tasapisteissä ratkaisee suurin kala. Cup-kilpailussa saa osakilpailun voittaja 40, toinen 37, kolmas 35, neljäs 33 ja siitä eteenpäin 32,31,30…1. Kokkolan Teollisuuspinnoitus Uistelussa 1-2.6.2024 jaetaan molemmilta kilpailupäiviltä Gold Salmon Cup pisteet. Cupin loppupisteisiin lasketaan neljän parhaimman pidetyn osakilpailun pisteet. Tasapisteissä ratkaisee osakilpailuista saatujen pisteytettyjen kalojen paino.

8. Pyyntitavat: Pyyntitavoista on sallittu vain moottoriveto-uistelu. Uistinta ei saa heittää. Poikkeuksena Raymarine-uistelun ”heitto” sarja, tästä sarjasta ei kuitenkaan jaeta Cup-pisteitä. Lohikisoissa ei ole vaparajoitusta. Yhtä vapaa kohden saa olla kaksi (2) viehettä. Raksin käyttö sallittu, mutta elävän syötin käyttö on kielletty.

9. Kilpailukalat ja pisteytys: Merilohesta saa 1000 pistettä/kala ja kalan painosta saa 1:n pisteen jokaiselta grammalta. Meritaimenesta saa 500 pistettä/kala ja kalanpainosta saa 1:n pisteen jokaiselta grammalta. Kilpailukalojen alamitat ovat merilohella 61cm ja meritaimenella 55cm. Kalastusasetuksen 19§ määräämiä alamittoja pienemmän kalan tuominen punnitukseen aiheuttaa kilpailusuorituksen hylkäämisen. Punnitusalueella on mahdollista mitata kalat ennen virallista punnitusta.

10. Punnitus: Kalat punnitaan pyöreänä, saa verestää (suositellaan). Kilpailijan on seurattava saaliin mukana punnitukseen. Saalis luovutetaan kilpailijalle protestiajan jälkeen.

11. Palkintojen jako: Palkintojen jako alkaa aikaisintaan 30 minuutin kuluttuakilpailun päättymisestä. Poikkeuksena mittalautakilpailut.

12. Tuomarineuvosto: Järjestäjä nimeää kilpailun tuomarineuvoston, puheenjohtajan ja kaksi jäsentä. Näistä yksi on kilpailuun osallistuvan veneen kippari.

13. Protestit: Protesti kilpailijoista, kilpailun kulkua, punnitusta ja tulostenlaskentaa vastaan on jätettävä kirjallisina tuomarineuvostolle 30 min. kuluessa tulosten nähtäville panosta. Protestiaika kilpailun järjestäjää kohtaan on 12 tuntia em. protestiajan alkamisesta. Protestimaksu on 50 euroa ja tuomarineuvoston päätöksestä ei voi valittaa. (50 euroa palautetaan, jos protesti menee läpi).

14. Valvonta: Valvontaa suorittavat valvontaveneet ja rantautumispaikkojen ja punnituksen valvojat. Kilpailijoiden on noudatettava valvojien antamia ohjeita ja määräyksiä.

15. Viestiliikenne: Kilpailunjohtaja: Juha Hassel puh. 0440 861 013 tai Jussi Keski-Vinkka +358405096197. Meri VHF; F3.

MERI VHF pakollinen lohenuistelukilpailuissa.

16. Vastuu: Kilpailija osallistuu kilpailuihin omalla vastuullaan. 18 vuotta täyttäneellä henkilöllä tulee olla kuitti valtion kalastuksenhoitomaksun suorittamisesta (kalastuskortti). Kilpailuveneen päällikkö vastaa veneen varustuksesta veneliikennelain ja asetuksen mukaisesti. Palkinnoista mahdollisesti aiheutuvista veroista vastaavat kilpailijat. Cupin järjestäjä ei ilmoita palkinnoista verohallinnolle , vaan kilpailija on tästä vastuussa henkilökohtaisesti.

17. Sanktiot: Näitä sääntöjä rikkonut venekunta voidaan sulkea pois kilpailusta, mikäli rikkomus katsotaan tuomarineuvostossa törkeäksi.

18. Forse Majeure: Järjestäjällä on oikeus peruuttaa tai siirtää kilpailut ylivoimaisen esteen sattuessa.

19. Tulkinnat: Kilpailun jury päättää sääntöjen tulkinnat, jotka eivät selviä säännöistä, Juryn päätös on lopullinen.