Tuontitukku-Uistelu 18.5-16.6.2024

-Tuontitukku uistelu on kaikille avoin vetouistelukilpailu, jonka järjestää Kokkolan vetouistelijat. Kilpailussa ei ole yhteislähtöä vaan jokainen venekunta saa määrittää itse kuinka paljon aikaa viettävät kalassa. Kilpailu kestää lähes koko lohisesongin joten aina kun lähdet vesille, olet mukana kilpailussa.

– Kilpailuaika alkaa 18.5.2024 klo 06:00 ja loppuu 16.6.2024 klo 24:00. Kilpailuaika katkeaa Kokkolan Teollisuuspinnoite-uistelun ajaksi. Eli 1.-2.6.2024 ja myös mahdollisesti 8.-9.6.2024. Jos Gold Salmon Cup osakilpailuita joudutaan siirtämään varaviikonlopulle.

– Kilpailualueena on Pietarsaaren, Kokkolan ja Kalajoen valtionmerialueet.

– Kisassa mitataan kolme pisintä kalaa ja näiden yhteismitta määrittää venekunnan tuloksen. Mittalaudalle kelpaavia kaloja ovat ”pyöreä” merilohi (alamitta 61 cm) & meritaimen (alamitta 55 cm). Saadut kalat tulee raportoida saman vuorokauden aikana pyyntihetkestä kisajärjestäjälle. Omaa tulosta voi parantaa koko kilpailun ajan. Esimerkki 1. Lohi 95 cm + Lohi 90 cm + Lohi 85 cm yhteistulos on= 270 cm. Esimerkki 2. Lohi 112 cm + Lohi 108 cm + Meritaimen 55 cm yhteistulos on= 275 cm. Talvikoita ei hyväksytä kisakaloiksi. Talvikon tunnistamiseen löytyy ohjeet Gold Salmon Cup kisalehtisestä.  

-Yksin uistelu sallittu. Venekunnassa ei tarvitse olla kuin kippari mutta suotavaa olisi nimetä myös varakippari.  Jos veneessä on useamman venekunnan kippareita niin kala voidaan rekisteröidä vain venettä kipparoivan kipparin tulokseen. Jos kippari ja varakippari kalastavat omilla veneillä niin vain yhdestä veneestä voi rekisteröidä kaloja saman vuorokauden aikana.

– Tuontitukku uistelu kuuluu yhtenä osakilpailuna Gold Salmon Cupiin, kilpailussa ovat voimassa Gold Salmon Cup säännöt. Kilpailusta jaetaan normaalit cupin pisteet. Poikkeuksena on, että jos cupin pisteet ovat joukkueiden kesken tasan, paremmuus ratkotaan saalispisteillä. Tuontitukku uistelun saalispisteet jaetaan LUKEN:n lohen painoarvionti laskurin avulla, mikäli cupissa tasapisteisiin päädytään.

 Venekunnilta edellytetään yleisten kalastussäännösten noudattamista. Jos kalastetaan 4 merimailin rajan ulkopuolella ja saadaan rasvaevällinen lohi niin kalasta otetaan nopeasti valokuvat ja päästetään lohi mahdollisimman pienillä vahingoilla jatkamaan matkaansa. Sama koskee rasvaevällistä taimenta. Vapautettavien kalojen asianmukainen käsittely on erittäin tärkeää. Kaloja tulee käsitellä veneessä mahdollisimman hellästi ja kuvien otto tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti, välttäen kalojen ylimääräistä aikaa poissa vedestä.

– Kilpailun palkintojen jako tapahtuu Gold Salmon Cupin viimeisen osakilpailun jälkeen ja voittajaksi kruunataan yhteismitaltaan kolme pisintä kalaa kalastanut venekunta. Kolme parasta venekuntaa palkitaan Tuontitukun palkinnoilla. Jos venekunnat ovat samassa senttimäärässä, ratkaisee pisimmän lohen kalastanut venekunta. Jos pisimmätkin kalat menevät tasan ratkaistaan voittaja arvalla.

-Kilpailun osallistumismaksu on 30 € joka maksetaan seurantilille FI90 5163 3740 0275 74. Viestikenttään kipparin nimi & puhelinnumero sekä lisäksi mahdollisen varakipparin nimi. Venekunta on mukana kilpailussa, kun maksutoimitus näkyy seurantilillä ja venekunta on hommannut mittatarran. Mittatarrojen noudosta tulee ohjeet lähempänä kilpailua. Maksakaa osallistumismaksu hyvissä ajoin, jos haluatte varmistaa osallistumisen heti ensimmäisestä kisapäivästä.

-Tuontitukku uistelun palkinnot:

  1. Philips 50″ TV
  2. Kylmäarkku 30L 12V
  3. Aurinkopaneeli 110W veneeseen
  4. Riippukeinu

Lisäksi uistelussa jaetaan täsmäkala palkintoja.

Kalojen raportointi

– Kalojen raportointi tapahtuu kuvaamalla kala ja lähettämällä kuvat kisajärjestäjälle. Kalasta otetaan aina kaksi kuvaa, virallinen mittalautakuva ja vapaamuotoinen poseerauskuva.

-Vapaamuotoinen poseerauskuva saatetaan julkaista Kokkolan vetouistelijoiden sosiaalisenmedian kanavissa. Kuvassa saa näkyä huumoria/tunnelmia veneestä, saaliskala, kippari ja mieluusti koko miehistö. Kokkolan vetouistelijat pitää oikeuden käyttää saaliskuvia omissa sosiaalisenmediankanavissa ja markkinoinnissa.

Ohjeita virallisen mittalautakuvan ottamiseen:

– Kuva otetaan kisajärjestäjältä saadun virallisen mittanauhan päältä.

– Mittanauha liimataan tasaiselle alustalle, jossa olisi hyvä olla stoppari nollakohdassa. Esimerkiksi pellistä tai vanerista tehty irrallinen mittalauta on oikein hyvä.

-Kala asetetaan mittalaudalle aina mahapuoli alaspäin, jolloin kuvassa kalasta näkyy vasen kylki.

-Kuva otetaan suoraan mittalaudan yläpuolelta. Kuvassa tulee näkyä selkeästi, että kalan suu on nollakohdassa sekä kalan pituus.

-Kalaa voi pidellä hellästi paikoillaan kuvaamisen helpottamiseksi mutta pyrstöä ei saa puristaa lisäsenttien toivossa vaan kalan tulee maata vapaana mittalaudan päällä.

-Koko kalan täytyy näkyä kuvassa ja riittävästi mittalautaa kalan pituuden määrittämiseksi.

-Kuvan on oltava selkeä ja tarpeeksi hyvälaatuinen.

-Kuvassa tulee näkyä joukkueen kilpailunumero, joko mittanauhaan kirjoitettuna tai erillisellä paperilla mittanauhan vieressä.

-Kalan pituus pyöristetään tasasentteihin. Pituus pyöristetään aina alaspäin (esim. 101,8 cm = 101 cm).

-Kalat raportoidaan kisajärjestäjän whatsappiin 0405096197.

-Epäselvissä kuvissa kilpailun jurylla on oikeus hylätä kala.