Rimpioja Finmaster-Lohiuistelun voittaja

Finnmaster-Lohiuistelu ratkottiin Tankarin vesialueella viikonloppuna. 34 venekuntaa oli kokoontunut  viikonlopuksi Tankariin kisailemaan lohenuistelusta, sekä viettämään yhteistä aikaa mukavassa treffihenkisessä seurassa. Kalastajia saapui saarelle jo perjantai-iltana virittelemään kalastusvälineitä ja kuuntelemaan ennakkotietoja lohen liikkeistä
Lohiuistelun paremmuus oli tarkoitus ratkaista kahden päivän uistelutulosteen yhteistuloksella, mutta lauantain kisan lopussa alkanut tuuli voimistui vaarallisen koviin tuulilukemiin sunnuntaiaamuun mennessä.

Järjestäjät uskoivat ennusteisiin, ja peruivat sunnuntain kisan turvallisuussyistä jo lauantai-iltana. Suuri joukko uistelijoita jäi kuitenkin saarelle viettämään iltaa tuoreen lohikeiton ja saunomisen merkeissä.
Lauantain kisa alkoi kilpailuisännän Finnmasterin johdatellessa veneletkan saaresta merelle uudella Pilot 8.0 uisteluveneellä. Kisailijat saivat uistella hyvässä uistelukelissä aivan kisan loppuhetkillä alkanutta tuulimyräkkää lukuun ottamatta. Nopeasti yltynyt tuuli sotki kokeneidenkin kalastajien viimehetken väsytyksiä aiheuttaen myöhästymistä punnituspaikalle tuloon ja samalla heidän saaliinsa pääsy punnitukseen estettiin.

Kisassa punnitukseen hyväksyttiin korkeintaan 2 lohta per venekunta. 11 venekuntaa toivat lohia puntarille ja näistä yhdeksällä oli yli 10 kg lohi. 2 parasta venekuntaa toivat punnitukseen 2 merilohta. Kisan voiton veivät Osku Rimpioja miehistönään Teemu Valliin. Suurimman lohen palkinnon saivat Kari Virtanen ja Keijo Flinck, lohi painoi 17,240 kg.

Lopputulokset kippareittain: 1) Osku Rimpioja 23,865, 2) Aki Koskimäki 21,030, 3) Kari Virtanen 18,240, 4) Petri Strang 14,690, 5) Juha Hassel 13,980, 6) Janne Korpijärvi 13,575, 7) Kalle Anias 13,065, 8) Jani Kangasharju 12,260, 9) Janne Rajaniemi 11,705, 10) GlenSundström 7,490, 11) Jussi Kärkkäinen 5,865.

Seuraava Gold Salmon Cup pidetään ensi viikonloppuna Kokkolassa 1-päiväisenä lohikisana, jonka lähtö- ja punnituspaikkana on Potin venesatama. Loput kolme cup-kisaa ovat kesällä ja syksyllä Kokkolassa ja silloin saaliina on taimen.

Hannu Löfbacka