Ursuit uistelu

Gold Salmon Cup 2015 avattun Pietarsaaressa Ursuit-Uistelulla
Gold Salmon Cup 2015 käynnistyi Pietarsaaressa 30.5.2015 Jeppistrollingin järjestämänä.
Hienon uistelukelin vallitessa uistelijat kerääntyivät Kisailemaan Pietarsaareen lohiuistelun paremmuudesta
ja keräämään pisteitä 7-osaiseen Gold Salmon Cupiin. Kisa starttasi Ådon kalasatamasta klo 9.30, josta veneletka lipui rauhallisessa jonossa kohti avomerta. Kevyt  heikkenevä tuuli piti perinteisesti Pietarsaaressa kisoja häirinneen merisumun poissa kalastajien kiusasta.
Kisan suurimman lohen 15.090 g saalisti Petri Strangin venekunta miehistönään Lasse Vanninen.

Toiseksi kalastivat Pontus ja Leif Kalström 10.520 g lohella. Kolmas oli Jari Hauta ja Ilari Faforit  6.230 lohella.
Kisassa lopputuloksiin kelpuutettiin vain yksi kala, mutta Laitalan venekunta otti varmanpäälle ja toivat  rantaan myös toisen lohen. Lohia saa ottaa vuorokaudessa korkeintaan yksi per veneessä oleva kalastaja.
Gold Salmon Cup jatkuu ensi viikonloppuna  6 ja 7 kesäkuuta, jolloin viikonloppu vietetään Tankarin  majakkasaarella kisaillen seuraavista Cup pisteistä ja Finnmaster-lohiuistelun paremmuudesta. Kisaan tulee  perinteisesti osallistujia laajalta alueelta, koska treffihenkinen tapahtuma kalaisassa- ympäristössä ja
seurassa kiinnostaa uistelijoita.