Finnmaster Lohiuistelu 2013

Merilohen uistelijat Tankarissa

Cold Salmon Cup jatkui 8 – 9 6 2013 Tankarin majakkasaarella Finmasteruistelulla. Noin 35 venekuntaa oli kokoontunut viikonlopuksi Tankariin kisailemaan lohenuistelusta, sekä viettämään yhteistä aikaa mukavassa kalahenkisessä seurassa. Viikonloppuna oli kaksi eri kisaa molemmille päiville.

Kalastajia saapui saarelle reilusti jo perjantai-iltana virittelemään kalastusvälineitä ja verestelemään menneitä kalajuttujaan. Lauantain kisa alkoi kilpailuisännän Finnmasterin Osmo Roukalan johdattaessa veneletkan saaresta merelle uudella Pilot 7.0 uisteluveneellä. Kisailijat katosivat merelle horisonttiin uistelemaan sään suosiessa lähes tyynellä merenpinnalla ja auringonpaisteella.  Tyyni keli teki  nousulohet varovaiseksi, mutta niin sanottuja laskulohia oli runsaasti liikkeellä, mutta kaikki tunnolliset kalastajat vapauttavat heti hyvät kalakannan jatkajat..

Lauantai-illan punnituksessa kisan voittajaksi tuli Tomi Palolan vene miehistönä Joni Palola ja Mikko Laine 6570g lohella. Punnituksen jälkeen nautittiin maittava lohikeitto, jonka Salon Ari oli keittänyt veneessä. Illalla kalastajien valmistautuessa saunaan toivat paikalliset uistelijat  Janne Reinikka ja Dan Sandvik kilpailun ulkopuolelta näytille ja punnittavaksi komean merilohen, jolla oli painoa 19.3 kg ja pituutta 117 cm. Tiettävästi tämä Tankarin läheltä uisteltu kala on miesmuistiin suurin Kokkolan seudultaurheilukalastusvälineillä saatu merilohi.
Sunnuntain kisa alkoi jälleen hienossa kelissä kuudelta aamulla ja päättyi  klo 17 00 Mustakarin veneilykeskukseen punnitukseen ja palkintojen jakoon. Siellä pääpalkinnon pokkasi Juha Huhtala yhdessä Aki ja Lasse Koskimäen kanssa 6,4 kg lohella. Viikonlopun suurimman lohen palkinnon lunasti Palolan venekunta.

Hannu

https://docs.google.com/file/d/1x-oGxxjG7Ny9EsWlBtKfIiMpX0XPie3ceopyIqiod8lPSLWHHaWRRwsLVZ7h/edit?usp=sharing

2013-06-08 22.42.39

Savuapaja-Uistelu tunnelmia Pietarsaari 2013

Gold Salmon Cup 2013 avattu

Pietarsaaressa Savuapaja Uistelulla
Gold Salmon Cup 2013 käynnistyi Pietarsaaressa 1.6.2013.
Veneilyn puolesta todella kauniiseen keliin oli kokoontunut 31 venekuntaa Kisailemaan savuapaja Uistelun paremmuudesta ja keräämään pisteitä 7-osaiseen Gold Salmon Cupiin.

Kisa starttasi Ådon kalasatamasta klo 10.00, josta veneletka lipui rauhallisessa jonossa kohti avomerta. Helteinen ja lähes tyyni sää piti nousulohet varovaisina syönnin suhteen, mutta parhaat saatiin selville.

Kisan suurimman lohen 8270 g saalisti Antti Rantalan venekunta miehistönään Jukka Lahti ja Timo Särkjärvi. Toiseksi kalastivat Stefan ja Glen Sundström 7400 g lohella. Muita punnituskelpoisia lohia ei puntariin tuotu.

Kisan päättyessä 18.00 olivat ilma ja kalastajat hieman viilentyneet sadepuuskan kulkiessa kisa-alueen yli, mutta rannassa kisailijoita lämmitti maittava lohikeitto jonka tarjosi kisan sponsori Savuapaja.

Gold Salmon Cup jatkuu ensi viikonloppuna  8 ja 9 kesäkuuta, jolloin viikonloppu vietetään Tankarin majakkasaarella kisaillen seuraavista Cup pisteistä.

Hannu

Gold Salmon Cup 2013 pistetilanne

IMG_4129

Savuapaja-Uistelu lohet 8.2Kg ja 7.4Kg

 

Savuapaja-Uistelu tunnelmia IMG_4017 IMG_4020 IMG_4045 IMG_4029 IMG_4046

Tyyntä ennen myrskyä
Tyyntä ennen myrskyä